crazylink.ru - тренажер для запоминания слов

Muffins

"маффин" - "muffin"
"смешивать" - "to mix"
"пшеница" - "wheat"
"мука" - "flour"
"равномерно" - "smoothly"
"половина" - "half"
"тепловатый" - "lukewarm"
"молоко" - "milk"
"чашка" - "cup"
"дрожжи" - "yeast"
"пара" - "couple"
"яйцо" - "egg"
"ложка" - "spoon"
"соль" - "salt"
"расплавленный" - "melted"
"масло" - "butter"
"помещать" - "to set"
"место" - "place"
"подниматься о тесте" - "to rise"
"печь" - "to bake"
"коричневый" - "brown"

Muffins.

Mix a quart of wheat flour smoothly with a pint and a half of lukewarm milk, half a tea-cup of yeast, a couple of beaten eggs, a heaping tea-spoonsful of salt, and a couple of table-spoonsful of lukewarm melted butter. Set the batter (взбитое жидкое тесто) in a warm place to rise. When light (хорошо поднявшийся, воздушный (о тесте)), butter your muffin cups, turn in the mixture, and bake the muffins till a light brown.

______________________

quart [kwɔːt] - кварта (единица объёма; в Великобритании = 1,136 л; в США = 0,946 л для жидкостей и 1,101 л для сыпучих тел)

pint [paɪnt] - пинта (единица объёма в системе английских мер; в Великобритании = 0,568 л; в США - 0,473 л для жидкостей и 0,55 л для сыпучих тел)